Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Симеон Кръстев

 Симеон Кръстев - плакатист, живописец и графичен дизайнер.

           

Завършва Художествената академия в град Лодз, Полша през 1975 г., със специалност плакат, живопис и графичен дизайн. След завръщането си в България се включва в творческия живот като активно участва в изложби и конкурси.

Симеон е дългогодишен плакатист на Софийската опера и балет като не забравя и първата си любов живописта. След това продължава с графичен дизайн на лога, оформление на книги и учебници, пощенски марки и юбилейни монети.

С живописното си творчество е гост на български и чужди галерии. През 2017 година пребивава 2 месеца в ателиетата на Сите дез Ар /Cité internationale des arts/ в Париж със самостоятелна изложба. Излага картини в известни софийски галерии, от които самостоятелни изложби в СБХ два пъти и в галерията "Райко Алексиев" и други. Последната изложба беше преди месец в галерия "Менерва". 

Симеон Кръстев е отличен с наши и международни награди, сред които и почетната грамота "Златна карта" и "Златна значка за принос към авторитета на европейската култура" от Европейския форум на експертите към Академията за Международно признати лидери в науката и в изкуството. Той е и знакова личност на Софийската община - район Младост. Негови картини притежават колекционери от България, Полша, САЩ, Франция, Германия, Израел. 

Подобни продукти