Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG

Мая - Вероника Гълъбова

Мая - Вероника Гълъбова е родена 1981 г. в град Варна. Там завършва живопис в хуманитарна гимназия, следва магистратура живопис към шуменския университет и се занимава с нея през последните 20 години.

Нейни платна са излагани в арт център "Мистрал", Варна. Участва в две изложби към платформата КупиИзкуство. Предимно рисува автопортрети и често изобразява лични преживявания, мисли и желания. Често рисува сънищата си. Обикновено образите са нейни превъплъщения и действието често се развива в една своеобразна Райска градина.

 

Мая казва за себе си:

"Не мога да определя с точност стила си, тъй като смятам, че включва заемки от различни стилове, но да речем, че най-много залагам на символизма. Опитвам се, чрез изображения, пози, цветова специфика и прочие, да говоря за неща, които не са явно показани. Едновременно с това цветовата динамика се отнася към фовизма.

За мен е важно картините ми да носят идеята за личен дневник, който могат да четат хора, на които им е интересно какво съм искала да кажа. Рисувам обикновено с плътни мазки, леко пастьозно, почти не използвам велатури. Рисувам с натрупване, на няколко етапа, при които картината съхне, след което отново работя по нея. Обичам ярките и тежки цветове, с топли контрасти на светлина и сянка."Подобни продукти