Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG

Марина Борисова

Марина живее във Варна. След завършване на висшето си образование като мебелен инженер е реализирала многобройни проекти по проектиране и обзавеждане на жилища.

"Страхотно е чувството да видиш дизайна си осъществен, а жилището превърнато в дом. Не всички мои проекти са свързани с домове обаче, работила съм по дизайна на няколко заведения по Черноморието, магазини в София и Варна. Никога не съм мислела, че ще намеря своя път обратно в училище, но ето ме тук - преподавам интериорен дизайн и компютърна графика от 2003 година. Животът е пълен с изненади." - Споделя самата тя за себе си.

Пламъчето на изкуството в живота и е приемало различни форми. Дали ще е скициране и шиене на дрехи, карнавални костюми, скуптиране, създаване на декоративни предмети, макетиране, проектиране на мебели или друго. В последните две години преоткрива влечението си към рисуването, а с това и себе си. Всичко започна с посещение на урок по рисуване за любители. Една година по-късно я канят да преподава в същото учреждение, за да вдъхновява други да намерят страстта си.

Когато рисува, не се фокусира върху определени теми, а каквото и е на душата. Очарована е от акварелните техники и от майсторстото на чуждестранни и български художници. Андриан Бекяров е един от любимите и родни артисти, при който е взимала уроци. Чувства близка руската школа в лицето на великолепни артисти като Елена Базанова, Юлия Барминова, Сергей Зиновкин и много други.

Участвала в международния конкурс за акварел “Step by Step”, където нейна картина стигна до финал и бива отличена.

През 2021 г. прави самостоятелна изложба в Галерия Графит в град Варна.

Участва в сборна изложба "Лирична рисунка" - организирана в същата галерия от 12.5 - 12.6.2021 г.