.
.
Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Деница Михайлова

Деница Михайлова е родена и живее в гр. София. През 2004 г. се дипломира в Национална художествена академия, степен магистър, специалност "Дизайн на детската среда". Има квалификация за преподавател по изобразително изкуство. Средното ѝ образование е с профил "Дизайн на интериора", 151 СОУПИ, гр. София.

 

Член на СБХ. Деница има няколко самостоятелни изложби и участия в различни формати за дизайнери и художници в България и чужбина. Работила е в областта на интериорния и продуктов дизайн. Одобрена е за участие във Второ Биенале на българския дизайн 2011 г. и в Софийски архитектурен салон 2011 г. През м. май 2012 г. участва със свой проект във „Florence Design Week“, Италия. Представянето се реализира е с подкрепата на Министерство на културата, по програма "Мобилност".

 

След дългогодишна работа в областта на интериорния дизайн прави промяна и в момента е художник на свободна практика. През 2019 г. участва в арт пленер, част от девети международен  фестивал „Солей“, Созопол. През 2020 г. се включва в организацията на пилотното изложение за български художници Артко19 и участва в него, 26-27. 09.20, гр. София, участва в Есенен търг за съвременно изкуство, галерия "Контраст", 12.10.2020 г., гр. София и др.

 

www.dmartgallery.com