Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG

Станимир Тодоров

Станимир Тодоров роден през 1978г в град Добрич завършва Велико Търновски университет “СВ.Св.Кирил и Методий “през 2002 г.Работите му са в областта на живописта ,експресионистичната фигурация и абстракта., твори от ранна детска възраст,на двадесет годишна възраст съюза на българските художници отказва да го приеме ,няколко години по- късно едно френско издание за живопис го определя ,като явление в живописта.

високо оценяват начина, по който съчетава границата между реалността и абстракцията, създавайки такива уникални атмосфери на мечтания пейзаж. Освен това биват впечатлени от начина, по който неговото художествено изследване разкрива точката на сближаване между силата и уязвимостта, предоставяйки на зрителите такова многопластово визуално изживяване и установявайки дълбоко участие както в емоционален аспект, така и в интелектуален.
Взима участие в много общи изложби в страната и чужбина ,участва в арт проекти в Бостън, Мартъс Винеарт,Хавай,и др.Негови картини са притежание на частни колекционери в САЩ ,Германия,Италия,Англия и др