Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Мира Мохсен

Мира Мохсен - визуален артист

Богатството на цветовете е безкрайност, а безкрайността е живот. "Ето как художникът с произход България-Близкия Изток Мира Мохсен вижда естествената връзка между тези 3 елемента - значими източници на нейното вдъхновение и работа. Мира рисува през целия си живот.

 

Завършила е училището на Ахмед Чаушев в Пловдив, широко е изследвала живописната графика и маслото, а през последните 10 години рисува предимно дигитално. Страстта й е да открива нови инструменти за естетическо изразяване, а напоследък разказва вътрешни истории, като създава визуални инсталации. През 2019 г. визуалният художник бе поканен от екологична организация да създаде и инсталира скулптура, изградена от използвана и рециклирана пластмаса и други отпадъчни материали,скулптурата наречена "7 грама пластмаса" - беше изложена в Пловдив-2019 "Европейска столица на културата".

 

Мира има свое собствено творческо ателие, което едва използва, тъй като намира вдъхновение навсякъде по света и не може да бъде определена от 4 стени, таван и времеви интервал. През последните години тя привлеча вниманието на множество галерии и куратори и често се представя. "Красотата на изкуството е в неговата необятност и затова наистина всичко е възможно само в изкуството. Изкуството е свободата да правиш нещо от нищо."