.
.
Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Светлана Михайлова

Казвам се Светлана Михайлова.
Завършила съм средното си образование в СХУ за ПИ "Д.Добрович" гр.Сливен, специалност Художествена тъкан, след това бях приета Педагогика на изобразителното изкуство в СУ "Св. Климент Охридски", гр.София.

 

От няколко години работя основно с акварел. Изкуството е част от живота ми от както се помня. Рисуване, тъкане, фотография, интериорен дизайн. Рисуването с акварел си остава моя страст, която събуди още от дете един мой учител от 4 клас. Изглеждайки така леко, ефирно и дори по детски леко, всъщност е една от най-трудните техники. Водата и цветовете са в такъв съвършен танц, че задоволството от работата с тези материали е истинска наслада.

 

Това, което ме пленява и вдъхновява е красотата около нас, мимолетните моменти, игрите на цветята или природата със светлината или моментна емоция. Всичко около нас е толкова временно и така бързо отминава. Красотата е навсякъде около нас и аз не мога да остана безпристрастна. Искам да уловя момента и да покажа какво са видели мойте очи и да направя публиката съпричастна с тази прекрасна емоция, игри на светлини, цветове, форми и багри. Дано успея да донеса усмивка на лицата на повече хора.