Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Милена Гайтанджиева

Милена Гайтанджиева е родена през 1980 г. в гр. Ямбол. Завършва средно художествено образование в НХГ „Димитър Добрович“ в гр. Сливен през 1999 г., специалност „Художествена тъкан“ и висше художествено образование в НХА – гр. София, през 2004 г., (бакалавърска) специалност „Текстил“. Понастоящем живее и твори в град София. Работи в областта на графичния и текстилен дизайн, а в личното си творчество предпочита да изразява себе си чрез живопис върху платно.

 
В картините на Милена преобладава широк спектър от нюанси като ярки и наситени тонове до черно-бели. Обича текстурата и ефектите на разлята боя, както и експериментите с различни техники. Произведенията ѝ се характеризират с комбиниран стил от реалистично-импресионистичен до чисто абстрактен. За своето творчество казва, че обича да експериментира и се стреми да предава емоцията и вълнението от творческия процес на зрителя.

 

Има участия в редица общи изложби. Нейни творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Великобритания, САЩ, Австралия, Япония и Нова Зеландия.