Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG

Димитър Лопарски

Димитър Лопарски е роден на 02 октомври 1967 г. в София. От двадесет години активно участва в художественият живот на България. Работи с маслени бои върху платно предимно в областта на живописта и пейзажа. Живописта му е вдъхновена главно от българския бит и култура. Излагал е свои произведения и в Сан Диего - САЩ. Негови картини са притежание на колекционери от няколко континента.
 
За себе си Митко казва: "Във всяка моя творба се опитвам да внеса българският дух и топлината на нашата природа. Въпреки, че нравите на българите са се променили с годините, обичаите и празниците ни карат да извадим на показ онова, което ни сплотява и ни кара с гордост да се наричаме българи."
 
За Митко ние казваме:
 
Светъл, спокоен и усмихнат човек. Обича да рисува, има добро и щедро сърце, знае си цената и със спокойна увереност подкрепя каузи и идеи, които му допадат, защото могат да помогнат някому. Добър приятел и делови партньор. И като бонус към всичко това - интересен и изненадващ с посоките на творческото си дирене художник, когото си струва да опознаете...