.
.
Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Росица Гърджелийска

Росица Гърджелийска (още позната като Little Inky Illustration) е родена през 1989г в София. Завършва 2-ра АЕГ "Томас Джеферсън ", след което заминава за Англия, където записва бакалавър "Изящни и приложни изкуства" в Canterbury Christ Church University.

Продължава образованието си с магистратура "Компютърна Анимация" в Kent University и от тогава работи във VFX индустрията по различни филми и проекти. Краят на 2014-та година Росица се завръща в България, където дълго време работи за Worldwide FX, a в момента за ReDefine като 3D Texturing & Lookdev Artist.

Продължава да рисува във всеки един свободен момент като последните години предпочита използването на тънкописци, туш и моливи върху акварелен картон.

Най-често срещаните образи в картините ѝ са диви животни и дървета, а най-честата тема, която разглежда е обвързана с контрастът като провокация на емоции.

Първата ѝ самостоятелна изложба в България беше през август 2021г в София, която пожъна голям успех. Илюстрирала е няколко детски книжки, които предстоят да бъдат издадени, а също така е и участвала в правенето на няколко корици, включително на дебютната книга на Златина Димитрова "Гробище за слонове".