.
.
Copyright © 2022. All Rights Reserved
BG

Михаил Михайлов - Монти

Михаил Михайлов - Монти е роден в един от най древните и артистични градове в България-Стара Загора.

Възпитан и израснал в духовна среда (семейство му се увлича от антропософия и дъновизъм) ,от малък той е закърмен с идеите за божественото начало във всеки човек и това намира визуален израз в неговите картини .

По късно той започва да практикува , Хат-ха , Крия и Раджа йога , което му помага да отвори съзнанието си към една по -дълбока, несигурна реалност, която ръководи съзнанието на зрителите, без да дава кратки обяснения.

Общувал отблизо и вземал уроци от такива имена като Петър Русков и Валентин Дончевски в началото той се насочва към графиката , като по късно преминава през сюрреализма , за да намери накрая своето призвание в абстрактното изкуство.

Прави самостоятелна изложба през 2005 г. в град Стара Загора и участва в националната изложба, проведена в София, на тема „Моят вътрешен свят“ 2006 г.,

Първата картина която излага онлайн е закупена почти веднага от голяма адвокатска кантора в централен Париж. Следват поредица от изложби в Лондон и Ливърпул , Великобритания. Голяма част от картините му е продадени в чужбина в държави като САЩ, Великобритания, Испания, Франция и България.

Критиците казват че подходът му позволява да освободим въображението си и несъзнаваните мисли на нашия нецензуриран ум да протекат свободно. Михаил общува с публиката, чрез своите ярки цветове, които съответстват на вътрешните му емоции.

С акцент върху включването в неволни мисловни процеси и тълкуването на сънища, неговите произведения на изкуството улавят въображението на любителите на изкуството и колекционерите по целия свят.