Copyright © 2020. All Rights Reserved
BG

Михаил Михайлов - Монти

 
Михаил Михайлов - Монти вярва в лечебната сила на абстрактното изкуство и цели да повдигне духа ви между реалността и мечтите.
 
 
Художникът носи обширно майсторство в теорията на цветовете, вродено чувство за ритъм и композиционни елементи във всяка картина. Неговото изкуство често е описвано като визуална поезия.
 
 
Съствая лична изложба през 2005 г. в град Стара Загора и участва в националната изложба, проведена в София, на тема „Моят вътрешен свят“ 2006 г.,
Същата година има и частна изложба в Ливърпул, Англия.
През 2008 г. Михаил също участва в няколко изложби, проведени в Лондон, Великобритания. Голяма част от картините му е продадени в чужбина с участието на САЩ, Великобритания, Испания, Франция и България.
 
 
Неговото убеждение е, че "каквото и да правите, не позволявайте на миналото да трогне ума ви и не позволявайте на бъдещето да ви безпокои..."
 
 
Подходът му му позволява да освободи въображението си и несъзнаваните мисли на своя нецензуриран ум да протекат свободно. Той общува с публиката, чрез своите ярки цветове, които съответстват на вътрешните му емоции. Неговото изкуство оспорва ограниченията на съзнанието и рационалността, за да освободи несъзнателния ум от потискащите граници на рационализма. Създавайки частични, недовършени изображения, той подтиква зрителя да проучи липсващите детайли. Той подчертава живите цветове и неясните форми, за да предизвика емоции и удивление. Търсейки пълна творческа свобода, неговият артистичен подход изследва присъствието на по -дълбока, несигурна реалност, за да ръководи съзнанието на зрителите си, без да дава кратки обяснения. С акцент върху включването в неволни мисловни процеси и тълкуването на сънища, неговите произведения на изкуството улавят въображението на любителите на изкуството и колекционерите по целия свят.