Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG

Творби между 60 и 5000 лв за Коледа в онлайн изложба

Творби между 60 и 5000 лв за Коледа в онлайн изложба

Над 150 картини на цени между 60 и 5000 лв влизат в Коледна онлайн изложба, организирана от най-голямата платформа за продажба на българско изкуство във фейсбук „Купи изкуство подкрепи художник“. „Целта е да се подкрепят българските художници чрез продажбите. Пък и хората да имат възможност да си купят хубави подаръци за празиците, тъй като към днешна дата галериите са затворени. Затова и решихме да направим първия онлай н магазин за изкуство“, каза пред „Телеграф“ авторът на инициативата – художникът Петко Дурмана.

 

Дурмана също е предоставил своя картина в онлайн изложбата. Картината се казва "Хей Иран" и е втора от серията "Двойни картини". Разерът й е 100 x 1000 и е акрилна и полиуретанова боя върху ленена канаваца. Видимият слой е прозрачен в инфраред. \

„Започнах годината с тази картина, представих я на изложбата „Нова българска живопис III“ в галерия „Оборище“ 5 в началото на годината, кояот открихме с част от групата художници "XXL". Сега ще приключа годината именно с нея“,

разкрива Петко. Цената на творбата е 5000 лв, но специално за коледната изложба е намалена на 2000 лв. Виртуалната експозиция ще продължи до края на годината.

 

Произведенията, предложени от авторите са представени на сайта www.buyart.bg. „След като направихме по време на карантината през пролетта най-голямата платформа за продажба на българско изкуство във фейсбук „Купи изкуство подкрепи художник“ и след като организирахме най-голямото изложение на българско изкуство през есента, днес откриваме най-голямата Коледна изложба на българско изкуство онлайн“, споделят организаторите във Фейсбук. Те вече подготвят и следваща изложба, която най-вероятно ще бъде открита отново виртуално на 7 януари и темата й ще бъде 2020 година.

Автори

Поради затварянето на галерии и музеи, което ще продължи до Коледа, много хора които желаят да закупят картина за подарък на практика няма да имат възможност да го направят. Затова, платформата „Купи изкуство“ организира Коледна изложба онлайн, в която десетки български художници представят по едно свое произведение. Представени са произведения от различни видове техники и материали в широк ценови диапазон. Досега са продадени 7 картини и 1 пластика, научи „Телеграф“, каот те са разположени най-долу в сайта. „Хората купуват вече изкуство онлайн, защото реално няма изложби, тъй като галериите са затворени“, каза пред „Телеграф“ още Петко Дурмана. В Коледната изложба има творби на извеснти и не толкова известни автори. Сред най-любопитните имена са тези на Анатолий Станкулов, Селма Тодорова, Пламен Бонев, Юлия Красовска, Албена Щениовска – Еглофф, Райна Стоймирова, Пламен Бонев, Трайко Попов, Евгени Евтимов, Деси Бонева, Панчо Малезанов и др.

"Благовещение" на Селма Тодорова е на цена 2800 лв.

 

"В гората" на Панчо Малезанов с цена 2300 лв.

 

„Малкият уличен музикант" на Биляна Владева е с цена 500 лв.

 

ИЗТОЧНИК: https://www.monitor.bg/bg/a/view/tvorbi-mejdu-60-i-5000-lv-za-koleda-v-onlajn-izlojba-240957


Абонирайте се за бюлетина на КупиИзкуство.БГ и завъртете колелото на късмета 16 март 2024

Абонирайте се за бюлетина на КупиИзкуство.БГ за да спечелите до 15 % отстъпка на всички произведения! Въведете електронната си поща в Pop-Up прозореца с колелото на късмета и може да получите промокод за намаление от 5 до 15% Ние не спамим, изпращаме до 4 мейла месечно!

прочети още
10 нови имена в изкуството 16 януари 2024

Галерия Контраст и КупиИзкуство.БГ представят: 10 нови имена в изкуството

прочети още
ДОСТАВКА НА КАРТИНИ С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ЗА ЕВРОПА 29 юни 2023

Цени на доставки, започващи от 10 лв. до следните страни: Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Хърватия

прочети още
Промоционална доставка за чужбина с DHL! 13 юни 2023

КупиИзкуство.БГ предлага най-изгодните и бързи доставки на българско изкуство до Европа, САЩ и всички страни, в които оперира глобалната куриерска компания DHL! Доставката на картини в рамките на Европа струва само 50 лева или 25 евро, а при закупуване на произведения над 500 лева доставката е БЕЗПЛАТНА! Доставката на картини до САЩ струва между 100 и 200 лева (50-100 USD), а при покупка над 1000 лева доставката е БЕЗПЛАТНА! Всички картини могат да бъдат рамкирани по избор на преференциални цени.

прочети още
Картини на изплащане предлагат наши творци 12 март 2021

Платформата "Купи изкуство" отбелязва първия си рожден ден с онлайн изложба и други инициативи

прочети още
'Раждане' на Зуека експонирана онлайн 25 февруари 2021

Първата Национална оптимистична изложба събира творби на над 100 български автори. "Раждане" на Васил Василев-Зуека е сред картините, които ще бъдат експонирани в онлайн галерията и фейсбук страницата "Купи изкуство, подкрепи художник".

прочети още
Нова изложба към платформата "Купи изкуство, подкрепи художник" 15 януари 2021

„Изложбата е оптимистична, защото очакваме една по-добра година, а национална, защото 183–те автори са бели лястовици, които искат да предизвикат хубава промяна за цялото ни общество“, посочи в „Преди всички“ авангардният художник Петко Дурмана

прочети още
Художникът Петко Дурмана: В дните на пандемия хората станаха още по-жадни за изкуство 11 януари 2021

Художници и ценители на изкуството си дават среща в интернет пространството и по време на карантина, благодарение на успешната платформа, която продължава да се развива - „Купи изкуство, подкрепи художник”.

прочети още
Национална Коледна Изложба Онлайн 5 декември 2020

След като направихме по време на карантината през пролетта най-голямата платформа за продажба на българско изкуство във фейсбук „Купи изкуство подкрепи художник“ и след като организирахме най-голямото изложение на българско изкуство през есента, сега ви предлагаме нова възможност – участие в най-голямата изложба на българско изкуство онлайн.

прочети още
60 от 800-те художници в "Купи изкуство" вече се търгуват и на живо 11 октомври 2020

Фейсбук групата, създадена през карантината в подкрепа на артистите, организира първия си физически аукцион

прочети още
Организират Есенен търг за съвременно българско изкуство 8 октомври 2020

Фейсбук групата „Купи изкуство, подкрепи художник“ се превърна в социално-културен феномен. Организират Есенен търг за произведения от съвременното българско изкуство. На него ще бъдат разиграни 50 творби от родни автори.

прочети още
Как идеята „Купи изкуство, подкрепи художник“ стана социално-културен феномен 28 септември 2020

Facebook група събра в пандемията най-голямата колекция в България от произведения на изкуството, посочи художникът Петко Дурмана

прочети още
Над 100 творци събира най-голямото изложение за изкуство в България АРТКО 19 25 септември 2020

В рамките на два дни – на 26 и 27 септември в Платформа А6 на Националния дворец на културата ще покажем това, което се случва на българската арт сцена днес. Събитието събира както утвърдени, така и съвсем непознати на аудиторията имена, които представляват една малка част от разнообразието на съвременното ни изкуство.

прочети още
Обединение от доброволци покрепя художниците у нас в кризата 28 април 2020

Една прекрасна инициатива набира скорост в интернет. Група творци, начело с художниците Петко Дурмана, Илиан Урумов, Андрей Врабчев, изкуствоведите Ирина Дакова и Румена Калчева заедно с техни съмишленици, създадоха наскоро онлайн платформа, имаща за цел да подкрепи хората на изкуството у нас да намерят пазар за своите произведения.

прочети още
Изкуство по време на криза 1 април 2020

Фейсбук групата „Купи изкуство, помогни на художник“ е създадена в помощ на българските художници, които както всички останали българи, живеещи от труда си, трябва да стоят в карантина и да оцелеят в икономическата криза, започнала с пандемията от КОВИД-19.

прочети още
Петко Дурмана за това как един творец живее в извънредно положение 1 април 2020

Как живее един творец в извънредно положение? Докато някои гилдии настоятелно искат суми, изчислени до стотинка, за да оцелеят, Вие създадохте група във Фейсбук в подкрепа на художниците. Какви са реакциите и резултатите? Прочетете цялото интервю ТУК.

прочети още