Copyright © 2023. All Rights Reserved
BG
  • Начало /
  • Арт платформа Купиизкуство.бг / buyart.bg

Арт платформа Купиизкуство.бг / buyart.bg

Арт платформа Купиизкуство.бг / buyart.bg

В края на март 2020 г., по време на първата вълна от коронавирусната пандемия, създадохме група във Facebook „Купи изкуство, подкрепи художник“. Нарекохме я така, защото планирахме тя да развие различни дейности за подобряване на пазара на изкуство и да помогне на художниците да продават по-добре своите произведения. 

 

Ще продължим да реализираме нашите идеи и се надяваме, че заедно ще успеем да променим отношението към съвременното българско изкуство, да го направим по-достъпно и повече хора да започнат да го купуват. Искаме да култувираме наслада от присъствието на българско изкуство в дома им, да го колекционират като инвестиция, която може да бъде по-изгодна от всяка друга.

 

Ето какво постигнахме досега:

 

Facebook група, в която след одобрение от администратор авторите могат да създават албуми със своите произведения и да преговарят с тези, които искат да ги купят. Към днешна дата са качени над 10 000 творби и вероятно са направени над 1000 покупки. Това е най-успешната група за директни продажби в българската част на Facebook.

 

Организирахме първото Арт изложение - www.artfair.bg в платформа А6 на НДК, в която в продължение на два дни 100 автори се представиха пред публика и продадоха своите произведения. Вече може категорично да се каже, че това беше най-мащабното и най-успешно арт събитие в България през 2020 г., реализирано с подкрепата на Министерството на културата.

 

В края на 2020 г. стартирахме онлайн галерия КупиИзкуство.БГ / BuyArt.BG 

Онлайн галерията е създадена поради повторното затваряне на галерии и музеи във втората вълна на пандемията, но въпреки че научихме в движение, почти 10% от представените творби бяха продадени.

Представяме ежемесечни общи изложби и и ежеседмични представяния на отделни автори. Всички публикувани произведения могат да бъдат закупени. 

Предложения за кураторски и индивидуални представяния могат да се изпращат на имейл: buyartbg@gmail.com 

 

Нашият логистичен център е на ул. "Поп Богомил" №49, София, който е място за съхранение на картини, фотоателие и офис. Там провеждаме курсове с лекции за купувачи, бъдещи колекционери и инвеститори в изкуството, търгове и други. 

 

Нека всички заедно, художници и почитатели на българското изкуство, да променим средата, в която живеем, налагайки необратимо развитие в положителна посока.

 

Ние спазваме всички правила за поверителност при съхраняване на личните Ви данни и ще изпращаме информация само за дейностите на Онлайн галерията!