10 нови имена в изкуството

10 нови имена в изкуството

16 януари 2024

По време на пандемията от Ковид 19 стартирахме Фейсбук група „Купи изкуство, подкрепи художник“, която помогна на българските творци в кризата.

В условията на локаут инициативата ни беше много успешна, затова след пандемията продължихме да създаваме нови възможности за развитие на пазара на изкуство.

Първата от тях беше най-голямото изложение за съвременно изкуство, организирано някога в България. Участниците в АРТКО19 ЕКСПО може да разгледате тук: www.artfair.bg

След изложението стартирахме Онлайн галерия КупиИзкуство.БГ / BuyArt.BG и само за три години организирахме десетки общи и индивидуални онлайн изложби с участието на стотици автори.

През четвъртата година от съществуването на КупиИзкуство.БГ заедно с Галерия Контраст започваме реалното представяне на автори, които досега сме представяли само виртуално.

През 2024-та година ще организираме 5 изложби с 10 от тях в Галерия Контраст и това ще даде възможност на софийската художествена публика да разгледа на живо произведения от автори със сериозно онлайн присъствие, които не са имали досега представителни изложби в София.

Първата изложба от серията „10 нови имена в изкуството“ в Галерия Контраст ще представи двама много интересни пловдивски художници: Валентин Цаков и Кирил Киров

Откриването ще бъде на 22.01 от 18 часа, а изложбата ще продължи до 04.02 2024 г.


На 06.02 от 18 часа ще бъде открита първата самостоятелна изложба в София на силистренския художник Коста Дончев – Съра, която ще продължи до 18.02. 2024 година.  

Адресът на Галерия Контраст е: ул. "Цар Самуил" № 49, София 1000

 

За контакти:

Телефон: 0882 474 343
E-mail: contrastgallery.bg@gmail.com

Серията изложби „10 нови имена в изкуството“ е подкрепена от Национален Фонд Култура.  

Абонирайте се за бюлетина на КупиИзкуство.БГ за да спечелите до 15 % отстъпка на всички произведения! Въведете електронната си поща в Pop-Up прозореца с колелото на късмета и може да получите промокод за намаление от 5 до 15% Ние не спамим, изпращаме до 4 мейла месечно!

прочети още

Цени на доставки, започващи от 10 лв. до следните страни: Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Хърватия

прочети още

КупиИзкуство.БГ предлага най-изгодните и бързи доставки на българско изкуство до Европа, САЩ и всички страни, в които оперира глобалната куриерска компания DHL! Доставката на картини в рамките на Европа струва само 50 лева или 25 евро, а при закупуване на произведения над 500 лева доставката е БЕЗПЛАТНА! Доставката на картини до САЩ струва между 100 и 200 лева (50-100 USD), а при покупка над 1000 лева доставката е БЕЗПЛАТНА! Всички картини могат да бъдат рамкирани по избор на преференциални цени.

прочети още

Платформата "Купи изкуство" отбелязва първия си рожден ден с онлайн изложба и други инициативи

прочети още

Първата Национална оптимистична изложба събира творби на над 100 български автори. "Раждане" на Васил Василев-Зуека е сред картините, които ще бъдат експонирани в онлайн галерията и фейсбук страницата "Купи изкуство, подкрепи художник".

прочети още

„Изложбата е оптимистична, защото очакваме една по-добра година, а национална, защото 183–те автори са бели лястовици, които искат да предизвикат хубава промяна за цялото ни общество“, посочи в „Преди всички“ авангардният художник Петко Дурмана

прочети още

Художници и ценители на изкуството си дават среща в интернет пространството и по време на карантина, благодарение на успешната платформа, която продължава да се развива - „Купи изкуство, подкрепи художник”.

прочети още

Над 150 картини на цени между 60 и 5000 лв влизат в Коледна онлайн изложба, организирана от най-голямата платформа за продажба на българско изкуство във фейсбук „Купи изкуство подкрепи художник“.

прочети още

След като направихме по време на карантината през пролетта най-голямата платформа за продажба на българско изкуство във фейсбук „Купи изкуство подкрепи художник“ и след като организирахме най-голямото изложение на българско изкуство през есента, сега ви предлагаме нова възможност – участие в най-голямата изложба на българско изкуство онлайн.

прочети още

Фейсбук групата, създадена през карантината в подкрепа на артистите, организира първия си физически аукцион

прочети още

Фейсбук групата „Купи изкуство, подкрепи художник“ се превърна в социално-културен феномен. Организират Есенен търг за произведения от съвременното българско изкуство. На него ще бъдат разиграни 50 творби от родни автори.

прочети още

Facebook група събра в пандемията най-голямата колекция в България от произведения на изкуството, посочи художникът Петко Дурмана

прочети още

В рамките на два дни – на 26 и 27 септември в Платформа А6 на Националния дворец на културата ще покажем това, което се случва на българската арт сцена днес. Събитието събира както утвърдени, така и съвсем непознати на аудиторията имена, които представляват една малка част от разнообразието на съвременното ни изкуство.

прочети още

Една прекрасна инициатива набира скорост в интернет. Група творци, начело с художниците Петко Дурмана, Илиан Урумов, Андрей Врабчев, изкуствоведите Ирина Дакова и Румена Калчева заедно с техни съмишленици, създадоха наскоро онлайн платформа, имаща за цел да подкрепи хората на изкуството у нас да намерят пазар за своите произведения.

прочети още

Фейсбук групата „Купи изкуство, помогни на художник“ е създадена в помощ на българските художници, които както всички останали българи, живеещи от труда си, трябва да стоят в карантина и да оцелеят в икономическата криза, започнала с пандемията от КОВИД-19.

прочети още

Как живее един творец в извънредно положение? Докато някои гилдии настоятелно искат суми, изчислени до стотинка, за да оцелеят, Вие създадохте група във Фейсбук в подкрепа на художниците. Какви са реакциите и резултатите? Прочетете цялото интервю ТУК.

прочети още